The West Coast’s largest convention center underwent a $190-million expansion making it the most flexible convention center in North America

The Anaheim Convention Center (ACC) expansion created 200,000 square feet of additional leasable space between two levels that will be used as exhibit, ballroom or meeting space, allowing the convention center to accommodate a wider range of events. A climate-controlled pedestrian bridge provides access between the existing facility and expansion. In addition, a sweeping 10,000-square foot balcony takes advantage of Anaheim’s mediterranean climate giving opportunities for outdoor gatherings. The ACC is now 1.8 million square feet, officially joining the ranks of the “1-million-square- foot club” list of facilities in the U.S. offering more than one million square feet of exhibit space.

GROUNDBREAKING: April 21, 2015

OPENING: September 26, 2017

SQUARE FOOTAGE, NEW CONSTRUCTION: 200,000 square feet of multipurpose space added to the existing structure; 100,000 square feet on the top level is column-free.

BALLROOM: Space can transform into a ballroom depending on event needs

OUTDOOR SPACE: A 10,000 square foot outdoor event balcony will be leasable, with views of the nightly reworks at neighboring Disneyland

PRE-FUNCTION SPACES: 35,000 square feet of pre-function space split between three levels, creating informal gathering spaces for visitors

CONNECTION: A climate controlled pedestrian connection between the ACC North and the existing convention center.

PARKING: 1,350 integrated parking spaces within the building.

LIGHTS: Natural light on each level with black-out capabilities. A show can be moved in or out without turning on the lights

CEILINGS: 25-foot high ceilings throughout the multi- purpose space

RIGGING: Rigging points hold 2,000 pounds every 10 feet on both levels

LOADING DOCKS: Six dedicated loading docks, creating greater ease for loading and unloading in the new building

DESIGN INSPIRATION: The design of the existing facility drew inspiration from ocean waves and the California coastline. The expansion continues this natural inspiration by referencing di racted ocean waves.The dynamic western facade generates energy as it leads to the convention center’s new front door at Katella Avenue.

INTERIOR DESIGN: The geometry of the skin of a palm tree trunk is communicated through the design, while the use of warm materials and natural daylight provide a pleasant and comfortable experience for all guests.

SUSTAINABILITY: The building incorporates sustainable design features including electric vehicle charging stations, custom LED light fixtures, connectivity to transit lines and an on-site kitchen that composts food waste.

ACCESS TO THE CITY: The ACC is within walking distance of Disneyland, hotels, shopping, dining, and attractions within the Anaheim Resort District.